mandag den 17. marts 2014

Eating Amsterdam

Jeg er netop hjemvendt efter fem skønne dage i den hollandske storby Amsterdam. Jeg studerede et semester i byen for to et halvt år siden og har ikke været tilbage før nu. Det var derfor et meget tiltrængt og helt fantastisk gensyn med alle mine absolut yndlingssteder, museer, caféer, kanaler, områder og markeder. Solen skinnede fra en skyfri himmel alle dagene og byen viste sig fra sin aller bedste side med ny-udsprungne forårsblomster alle vegne og masser af liv ved kanalerne og i parkerne.

Hvis du går rundt med tanken om, at besøge byen har jeg lavet en lille guide til nogle af mine yndlings caféer.

Café Thijssen
Brouwersgracht 107
1015 GD AmsterdamCaféen ligger i det hyggelige område Jordaan, øst for centrum, og serverer den ultimativt bedste gedeost-sandwich på groft brød med pesto, honning, valnødder og masser af rucola. Hertil fik jeg den meget populære myntete. Det er egentlig "bare" kogt vand med frisk mynte i, men det smager helt fantastisk.


Café Winkel
Noordermarkt 43
1015 NA AmsterdamCafé Winkel ligger få hundrede meter fra Café Thijssen på pladsen Nordermarkt. Der er altid fyldt med mennesker og det er der en god grund til. - Caféen er nemlig kendt for, at servere Amsterdams bedste æbletærte. Jeg drømmer mig tit tilbage til en solskinsdag på Café Winkel og forsøger, at komme lidt tættere på drømmen ved, at bage denne udgave af æbletærten Æbletærte ala Amsterdam.

Café Noorderlicht
NDSM Plein 102
1033 WB Amsterdam
Noorderlicht ligger i Amsterdam Noord og man skal derfor ud på en lille færgetur for, at komme derhen - men det er uden tvivl turen værd. Færgen sejler fra vandsiden af Amsterdams Central Station og turen tager ca. 10 min. Caféen ligger inde i et stort drivhus og har et godt udvalg af frokostretter, aftensmad og snacks og så er der typisk livemusik og masser af liv udenfor i sommermånederne. Stemningen er uformel og lokal og stedet er helt utroligt hyggeligt!

Renzo's Delicatessen
Van Baerlestraat 67
1071 AR Amsterdam


Renzo's er et lille frokoststed med lækre italienske delicatesser. Det ligger tæt på Amsterdams museumskvarter, Museumsplein. Sandwichen "Duck Dino" eller en sandwich på groft ciabatta brød med italienske pølser, gode oste, pesto og rucola kan klart anbefales. Stedet er afslappet og lægger vægt på gode og lækre råvarer.

Raïnaraï
Prinsengracht 252
1016 HG Amsterdam


Raïnaraï er en lille café placeret på et hjørne af kanalen Prinsengracht. Maden stammer fra det nomadiske køkken i Algeriet og kød og fisk kombineret med couscous eller traditionelle safran-ris, frister i montren når du kommer ind ad døren. Udenfor står smukt service og lækre friske grøntsager stillet op og om sommeren kan man sidde langs kanalen på fine mønstrede puder, ved lave træborde og spise den lækre mad.

Screaming Beans
Hartenstraat 12
1016 CB Amsterdam


I området "De 9 gader" finder man den lille kaffebar "Screaming Beans". Her serverer de lækker kaffe fra Etiopien både to-go eller to-stay samt et udvalg af lækre kager. Jeg har indtil videre kun taget kaffen med mig og nydt den i solen ved en af byens mange kanaler. - det kan klart anbefales :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...