fredag den 28. november 2014

Tjek datoen


Alt for mange danskere smider mad ud, som sagtens kan spises - enten fordi vi er bange for om varen er blevet for gammel, og vi dermed kan blive syge af at spise den, eller fordi vi ikke kender forskel på de to datomærkninger, der anvendes i Danmark.

For at mindske danskernes madspild har fødevareminister Dan Jørgensen et mål om, at ændre holdbarhedsmærkningen på langtidsholdbare fødevarer som pasta, ris, chokolade, knækbrød, müsli, havregryn og yoghurt. Det skyldes, at disse fødevarer ikke er nødvendige, at smide ud, selvom de har passeret 'mindst holdbar til'-mærkningen. 'Mindst holdbar til' bliver ofte misforstået, og derfor bliver gode fødevarer smidt ud - 3 ud af 4 danskere finder ikke 'mindst holdbar til' særligt forståeligt, og ønsker ligesom ministeren, at mærkningen bliver ændret til 'bedst før', som allerede anvendes i Frankrig, Spanien, Sverige og Finland.

Læs mere om datomærkningerne 'mindst holdbar til' og 'sidste anvendelses dato' her.

Læs mere om de fødevarer du sagtens kan spise selvom holdbarhedsmærkningen 'mindst holdbar til' er overskredet i dette tidligere indlæg holdbarhed

For at øge danskernes viden om de nuværende mærkningsordninger har Fødevarestyrelsen igangsat kampagnen Tjek Datoen, hvor der er fokus på de forskellige datomærkninger, info om korrekt opbevaring, nedkølning og optøning af fødevarer, tips til hvordan du undgår madspild i husholdningen samt hvilken emballage du bør bruge til hvilke fødevarer. Du kan læse mere om kampagnen her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...