tirsdag den 26. marts 2013

PåskeSpildPåsken er lige om hjørnet og sammen med julen er højtiden, den værste synder, når det kommer til at smide mad ud. Påskedagene er fyldt med traditioner, hvor vi triller æg, leder efter påskeharens efterladte påskeæg i haven og mødes med familie og venner over en lækker påskefrokost. Når der er gæster på besøg, skal der være rigeligt med mad og vi køber derfor typisk mere end vi har brug for. - Derfor ender en stor del af den indkøbte og tilberedte mad desværre i skraldespanden. 

En ny markedsanalyse om udviklingen i madspild foretaget af TNS Gallup for Landbrug & Fødevarer og Stop Spild af Mad viser dog, at hver anden dansker er blevet bedre til at mindske sit madspild i løbet af det seneste år. Det er især den økonomiske gulerod om en besparelse i kroner og øre, som giver danskerne lyst til at undgå, at maden ryger i skraldespanden.

For at undgå det værste spild har jeg lavet en lille liste med gode råd til, hvordan madspildet kan minimeres i løbet af påsken.

- Kig først i køleskabet og i køkkenets skabe og skuffer, inden du planlægger påskens måltider. Måske du allerede har nogle af de råvarer du skal bruge.

- Lav en indkøbsliste og husk på kun at købe det, du har brug for, og bruge det, du har købt.

- Under forberedelserne af de forskellige retter kan du gemme rester af frugt, grønt mm. til andre retter.

- Brug mindre fade. Jo mindre der er på fadet, des mindre har vi ofte tendens til at øse op på vores tallerken.

- Inviter dine gode venner til restepåskefrokost el. giv dine gæster lidt rester med hjem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...