lørdag den 13. april 2013

Æbletærte ala Amsterdam

Appelgebak met slagroom eller æbletærte med flødeskum er bestemt anbefalesværdigt, hvis du er på ferie i Amsterdam, - og det fås på stort set alle caféer.

Under mit udlandsophold i Amsterdam sidste år nåede jeg at udforske en stor del af byens mange caféer. Stedet hvor man finder Amsterdams bedste æbletærte, er uden tvivl Café Winkel, på Noordermarkt, i hjertet af det hyggelige Jordaan område.

I går aftes havde jeg nogle venner på besøg og jeg bagte derfor en lignende æbletærte. Den bringer tankerne tilbage til en solskinsdag i den skønne kanalby.


INGREDIENSER

300 g hvedemel
150 g flormelis
175 g smør
1 sammenpisket æg
1 knivspids salt
1 kg æbler
Saft af en halv citron
50 g rosiner
75 g rørsukker
2 tsk kanel

FREMGANGSMÅDE

Skræl æblerne, skær dem i mindre tern og bland med rosiner, sukker, kanel og citronsaft.

Bland mel og flormelis. Smuldr smørret i melet og kom derefter salt og halvdelen af det sammenpiskede æg i. Det kræver en del æltning før ingredienserne samles til en lind dej og det er derfor nødvendigt med lidt tålmodighed.

Rul 2/3-del af dejen ud til bunden af kagen og beklæd en smurt springform el. et tærte-fad med dejen. Fordel æbleblandingen på kagebunden.
Rul den sidste tredjedel af dejen ud og skær den i strimler. Lav et fletværk ovenpå æbleblandingen og pensl det med den sidste halvdel af det sammenpiskede æg.

Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 5 kvarter.

I Amsterdam får man typisk flødeskum til sin æblekage, men ellers kan man som jeg røre cremefraiche og lidt vanilliesukker sammen til en lækker vanilliecreme.

 / Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...