mandag den 7. oktober 2013

Sammen Mod Madspild


Fredag d. 4. oktober åbnede fødevareminister Karen Hækkerup Danmarks største event mod madspild: Sammen Mod Madspild - United Against Food Waste. 
Det skete under den internationale FUSIONS-paraply og med inspiration fra tilsvarende events i andre europæiske hovedstæder såsom "Feed the 5000". Den altid energiske og ukronede madspilds-dronning Selina Juul har fungeret som projektleder for arrangementet.

Sammen Mod Madspild var rettet mod de danske forbrugere og detailhandlen med et fælles mål om, at nedbringe den enorme mængde af god, spiselig mad, der hver dag bliver smidt ud i supermarkederne og i hjemmet. Derfor blev der dagen igennem lavet lækker mad af overskudsvarer, så de besøgende kunne smage, at mad der karakteriseres som madspild hverken behøver at være muggent eller uappetitligt, men i virkeligheden er perfekt egnet til at lave supper eller juice ud af.

Landbrug & Fødevarer serverede friskpresset juice af bl.a. stødte agurker og kålhoveder fra sidste års høst. Temaet i standen var: "Mad er til maven - Vi producerer ikke for at smide ud".

Fødevareminister Karen Hækkerup havde i sin åbningstale fokus på omfanget af madspild og gav gode råd til at mindske sit spild.

Irma delte ud, af deres seneste tiltag i kampen mod madspild: chips af overskudsrugbrød.

Forbrugerorganisationen Stop Spild Af Mad og Unilever Food Solutions lancerede i januar måned dette fine Doggy Bag initiativ. Poserne blev delt ud på Rådhuspladsen, så de besøgende kunne tage nogle af de mange smagsprøver med sig hjem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...