fredag den 6. december 2013

Har du også en hospice-hylde i dit køleskab?

Gemmer du også dine madrester, selvom du egentlig godt ved, at du kommer til at smide dem ud nogle dage senere? - Hvis ja, så er du bestemt ikke den eneste. Jeg har blandt andet en lille rest ovnbagte rodfrugter stående på min hospice-hylde i øjeblikket. Der har den stået i to dage nu og jeg er ret sikker på, at den kommer til at lide reste-døden. Det skyldes, at de fleste af os ikke kan få os selv til, at smide god og spiselig mad ud. Vi stiller det derfor ind på en hylde i køleskabet og siger til os selv, at det nok skal blive spist i løbet af de næste par dage. Efter en uges tid er maden så højst sandsynligt blevet dårlig, og vi ender med at smide den ud med  samvittigheden nogenlunde i orden. Vi gav jo trods alt madresten en chance og nu er det jo ikke spiseligt længere, så på en eller anden måde føles det knapt så slemt at smide den i skraldespanden. 
Denne vane viser, at madspild ikke er noget vi gør med vilje, men at det er noget som opstår som en afledt konsekvens af vores forbrugs- og spisevaner. 

Derudover er en af vores største udfordringer for at mindske madspild, at vi glemmer at rydde op i køleskabet og i fryseren. Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer, der er udarbejdet i samarbejde med forbrugerorganisationen Stop Spild af Mad. Undersøgelsen viser, at 30 % af de adspurgte forbrugere ikke får fundet de ældste fødevarer frem fra køleskabet og brugt dem først. Samtidig svarer 74 % af forbrugerne at den typiske årsag til, at de er nødt til at smide mad ud er, at maden har overskredet holdbarhedsdatoen eller er blevet for gammel.

Jeg tror alligevel lige, at jeg vil genoverveje livstiden for mine bagte rodfrugter og ellers lave en grundig gennemgang af både køleskab og fryser. - Jeg håber, at jeg har inspireret Jer til at gøre det samme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...