Hylden
blomstrer netop nu (juni og juli måned) og det er derfor tid til at finde kurv
og saks frem og komme ud og plukke den. Hylden kan bruges til saft, sirup,
eddike og meget mere. I pinsen plukkede jeg en stor portion i mine forældres
have og kastede mig herefter for første gang ud i, at lave hyldeblomstsaft.
Hyldeblomstsaft
INGREDIENSER
Cirka 30
hyldeblomstskærme
8 dl.
vand
1000 g. sukker
2
økologiske citroner
40
g. citronsyre eller vinsyre
En anelse
Atamon til at skylle flasken med
DAG 1
Ryst
hyldeblomstskærmene fri for småkryb og skyl dem evt. forsigtigt, hvis det er
nødvendigt. Det er vigtigt, at de ikke skylles for meget, da de ellers mister for
meget af den gode smag. Hyldeblomstskærmene lægges i en stor skål og citronerne
skæres i skiver. Citronskiver, vand, sukker og vinsyre koges kort op og
hældes straks over skærmene. Lad
herefter hyldeblomster og lage trække tildækket i to dage på køl.
DAG 3
Pres saften gennem et vådt klæde lagt i en sigte. Hæld saften
på en rengjort flaske (1 l.) skyllet med atamon og luk den til. Saften
opbevares på køl og nydes mens den er frisk.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar