torsdag den 12. juni 2014

Coop vil forbedre den danske madkultur


I starten af året indsamlede Coop 10.000 udsagn om god mad fra kunder, medlemmer og ansatte. På baggrund af disse udsagn valgte de 13 områder med ønsker til forbedring af madindsatsen og d. 7. maj 2014 drøftede eksperter og organisationer disse ønsker til eventen Mad er Meningen (læs mere om eventen HER). På baggrund af dette lancerede Coop i starten af juni måned Coop & co's nye Madmanifest.Madmanifestet er Coops hidtil største initiativ for at forbedre dansk dagligvarehandel og madkultur. I følge Coop er Danmark højt placeret indenfor den gastronomiske elite. Danskerne ser madprogrammer som aldrig før, men vi kan i stadig mindre grad selv lave maden. Vi bygger dyre samtalekøkkener, men laver ikke mad i dem, kun 4% af de danske børn er med til at lave mad på en gennemsnitlig hverdag og vi bruger mindre end 10 % af vores disponible indkomst på fødevarer, hvilket er blandt det laveste i Europa. Fokus skal derfor flyttes fra prisen til i større grad også at vægte kvalitet, udvalg og på sigt en udvikling af dansk madkultur.


Coop's madmanifest

VI VIL SÆTTE MERE SMAG PÅ HVERDAGEN
Vi vil have madglæden, smagen og nydelsen i højsædet – også på en helt almindelig onsdag. Der skal flere nye varer på hylderne med respekt for god madkvalitet.

VI VIL GØRE DET SUNDERE AT LEVE NEMT
Vi vil også have god og sund mad, når det skal gå stærkt. Derfor vil vi udvikle flere måltidsløsninger, som gør det sundere at leve nemt.

VI VIL GIVE FLERE GODE MADOPLEVELSER
Mad og måltider er indbegrebet af fællesskab, samvær og nærvær. Vi vil bidrage til madglæde og inspirere til at få gang i køkkenerne landet over.

VI VIL VIDE, HVAD VI SPISER
Mad skal både smage godt og give god smag i munden. Vi vil give danskerne endnu flere varer, som er skabt under ordentlige forhold og er baseret på omtanke for mennesker, dyr og miljø.

VI VIL GØRE ØKOLOGI TIL HVERMANDSEJE
Danmark skal være verdensmestre i økologi. Vi vil støtte økologiske producenter og tilbyde et større udvalg af velsmagende økologiske varer, som er til at betale.

VI VIL GIVE LOKALE RÅVARER EN HOVEDROLLE
Danmark er et landbrugsland med en mangfoldighed af fantastiske fødevarer og spændende sæsoner. Vi vil støtte dansk fødevareproduktion og sætte flere lokale varer på hylderne.


Jeg synes, at det er utrolig vigtgt, at også detailhandlen vælger, at tage ansvar for den danske madkultur og jeg ser frem til, at følge udviklingen af Coop's madmanifest de næste par år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...