torsdag den 7. marts 2013

Dampede blåmuslinger i æblemost og øl

Blåmuslinger er super lækre og nemme at tilberede - de har sæson hele året og kan købes hos din lokale fiskehandler og i større supermarkeder.

De fleste blåmuslinger kommer fra Limfjorden, hvor de skrabes af havbunden eller dyrkes på liner. De muslinger, som er skrabet fra bunden, har en tyk og lidt grov skal, hvorimod linemuslinger har en fin og glat skal, der gør dem nemme at rense.

I oktober måned sidste år var jeg på østerssafari ved Vadehavet i Jylland. - Her plukkede vi østers og lækre blåmuslinger. Læs mere om turen her.
Blåmuslinger på østerbanke ved Vadehavet.

Til 4 personer

INGREDIENSER

1 kg blåmuslinger
2 stk løg
1 stk fennikel
2 spsk koldpresset rapsolie
1 dl koldpresset æblemost
1 dl pilsnerøl
Salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Skyl muslingerne i koldt rindende vand i en balje eller i køkkenvasken og skrub dem med en svamp. 

Rør lidt hårdhændet rundt i muslingerne med hånden, og tjek derefter om eventuelt åbne muslinger er levende, ved at give dem et lille gok ned i køkkenbordet. Kassér dem, hvis de ikke lukker sig, eller hvis skallen er ødelagt.

Hæld vandet fra muslingerne.

Skyl løg og fennikel og skær dem i terninger af ca. 1 cm., og steg dem i olie i en gryde, til de er glasklare.

Kom muslingerne i gryden, og hæld most og øl i.

Lad muslingerne koge under låg i ca. 3-5 min., indtil de har åbnet sig.

Krydr muslingerne med salt og peber inden de serveres. 
Under spisningen tages de muslinger, der ikke har åbnet sig, fra og kasseres.




/ Velbekomme

1 kommentar:

  1. Skrabemuslinger øddelægger havbunden og havets biodiversitet. Køb defor kun opdrættede linemuslinger, hvis du bekymrer dig om havmiljø. Køb skrabemuslinger, hvis du er ligeglad med naturen. http://www.muslingeskrab.dk/

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...