torsdag den 21. februar 2013

Hovedløse spisevanerEn undersøgelse foretaget af den amerikanske ernæringsforsker Brian Wansink viser, at ud af de 200 beslutninger, vi hver dag træffer om mad, er 90 % af dem ubevidste.

Brian Wansink er forfatteren bag bogen ”Hovedløse spisevaner - hvorfor vi spiser mere end vi tror”. Gennem spændende forsøg foretaget i hans madlaboratorium på Cornell universitet ​​forklarer han, hvordan designet af vores middagstallerken og bestik samt vores forventninger og fordomme kan have en enorm indflydelse på, hvor meget mad vi spiser.
Han forsøger samtidig at forklare, hvordan disse ubevidste handlinger kan ændres til vores egen fordel og hvordan vi derved kan skubbe os selv til at spise lidt mindre. - Nedenfor kan du få ideer til de  nogle af de ændringer du selv kan foretage hjemme hos dig selv.

1. Størrelsen på din tallerken påvirker hvor meget du spiser. Det skyldes at vi er velopdragne, dvs. vi spiser det, vi har på vores tallerken, uanset hvor sultne vi er. Ved at reducere størrelsen på din middagstallerken fra 30,5 cm til 25,5 cm kan du reducere dit indtag af kalorier med 22%. Prøv derfor at gøre det samme med dine skåle og find eksempelvis en lidt mindre skål frem til at servere slikket i, næste gang du bliver lækkersulten.

2. Højden af ​​dit glas påvirker mængden af ​​den væske du drikker. Jo større, bredere og mere buet dine glas er, jo større tendens har du til at drikke mere. Omvendt vil et slankt og højt glas gøre at du drikker mindre.

3. Dybden af ​​din ske påvirker den mængde du spiser. Prøv derfor at udskifte din sovseske med en middagsske eller at udskifte din middagsske med en teske når du spiser yoghurt til morgenmad eller en portion is til dessert.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...