søndag den 3. februar 2013

Dine rester er genbrugsguldDine rester idag bliver til guld imorgen! - Tina Scheftelowitz udgav i slutningen af år 2012 en ny kogebog for FDB, fyldt med opskrifter på lækre genbrugsjuveler. Bogen hedder Rig på rester - nyd dit overskud.

Jeg har idag haft min familie til fødselsdagsfejring med dertil hørende boller og lagkage. Som et alternativ til lagkagen valgte jeg, at lave Tina Scheftelowitz´s himmelske chokoladekage.

Himmelsk chokoladekage

INGREDIENSER
300 g mørk chokolade
250 g sukker
300 g smør + lidt til formen
9 pasteuriserede æggehvider (6 bægre)
12 pasteuriserede æggeblommer (6 bægre)
50 g hasselnødder

FREMGANGSMÅDE
Smelt chokoladen, halvdelen af sukkeret samt smørret i en gryde over meget lav varme. Hæld massen i en røreskål, og lad den køle af, til den er håndvarm. 

Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret i en anden skål.

Pisk æggeblommerne i chokolademassen.

Vend forsigtigt de stive æggehvider i chokolademassen ad to omgange.

Fyld halvdelen af dejen i en springform på ca. 23 cm., som du har smurt med smør. Sæt resten af dejen i køleskabet - den skal bruges til mousse.

Hak nødderne groft, og drys dem over dejen.

Bag kagen ved 160 grader (ikke varmluft) i ca. 40 min, til den hæver op og får bageskorpe. 

Lad den køle helt af - det tager ca. 2 timer. Fordel moussen over kagen, og sæt den i fryseren, indtil den skal serveres (tag kagen ud ca. 15 min før servering). 

Pynt kagen med hakkede hasselnødder eller server den med en frisk bær-sauce og en kugle vaniljeis til. TINA SCHEFTELOWITZ´S RESTETIPS
Skru op for krydderier og krydderurter og balancer smagen mellem sur, sød, stærk, bitter. Husk også umami, som findes i tørrede tomater, revet ost eller champignon.

- Har du en masse forskellige slags tørrede pastarester liggende, så sæt en stor gryde vand med salt og olie over, og start med at koge de pastatyper, der skal have længst tid. Dump de andre i gryden efterhånden, alt efter hvad kogetiden på posen angiver.

- Et par skiver af det nye rugbrød kan bruges til croutoner, så undgår de at ende som tørre rester. Steg dem i olie eller smør med krydderier og brug dem på salater eller supper.

- Varier dine smagsoplevelser af de samme slags grøntsager ved at skære dem forskelligt ud hver dag. Når de er skåret småt, blander smagen af forskellige grøntsager sig i munden. Når de er skåret stort, smager du mere hver enkelt grøntsag.

- Reserver en skuffe i fryseren til små bøtter med revet ost, pålægsrester, rester af kødsovs og grønt til genbrug, så har du fyld til en restepizza.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...