onsdag den 30. januar 2013

The People's Supermarket

For the people, by the people

image

For et par år siden viste DR2 dokumentarserien "Arthur og folkets supermarked". Serien viste hvordan den engagerede kok og restauratør Arthur Potts Dawson kæmpede for, at skabe et supermarked til folket, der kunne forkorte afstanden mellem lokalsamfundet i London og den lokale fødevareproducent og samtidig gøre op med de større britiske supermarkeders enorme madspild og regler om, at en agurk kun kan sælges, hvis den er lige.

image
Supermarkedet er inspireret af lignende bevægelser i USA og fra den gamle andelsbevægelse. Supermarkedet er ejet af kunderne, hvoraf de fleste bor i nærområdet.

Supermarkedet ligger i et kvarter i London, hvor pengene er små. Derfor skal der købes fornuftigt ind. Hver andelshaver giver 25 pund om året. Derudover arbejder de ulønnet 4 timer om måneden i supermarkedet. Til gengæld modtager medlemmerne en rabat på deres indkøb i butikken.

Sidste måned var jeg selv forbi supermarkedet, der emmer af positivisme og engagement og troen på, at det er muligt at gøre en forskel! 

image

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...