onsdag den 30. januar 2013

Nudging


image


Nudging er en nyere tendens indenfor bl.a. sundhedsområdet, der handler om blidt at skubbe/puffe forbrugeren til f.eks. at handle sundere ind. Et væsentligt element er, at du som forbruger frit skal kunne vælge hvad du køber. Målet er at gøre det sunde valg, til det lette valg, uden at indskrænke dine valgmuligheder gennem forbud eller prisforskelle.

Et nudge kan eksempelvis være at omrokere maden på buffeten i en kantine således, at de sunde retter er lettilgængelige og i øjenhøjde, mens de mindre sunde placeres sidst på buffeten, hvor tallerknen ofte er godt fyldt. På den måde opstilles der nogle rammer, som gør det nemmere for brugeren af kantinen, at ændre adfærd og vælge sundt, dog uden at blive frataget muligheden for at vælge præcis som de plejer.

I den kommende uge vil indbyggerne på Bornholm blive nudget til at tage nogle sundere valg under deres daglige indkøb i det lokale supermarked.
I seks supermarkeder i Nexø, Hasle og Allinge-Sandvig vil man have flyttet cola, slik og andre usunde varer fra deres normale lokkende positioner midt på gulvet og ud i hjørnerne.
I stedet vil kunderne på deres vej rundt i butikken oftere støde på fristende frugt og grønt og i Netto i Allinge vil de sunde varer osgå være momsfrie.

Læs mere HER.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...