onsdag den 30. januar 2013

"Mindst holdbar til" & "Sidste anvendelsesdato"

image

Ifølge FDB ved 50 % af os danskere ikke hvad mærkningerne ”mindst holdbar til” og ”sidste anvendelses dato” betyder. Jeg har derfor skrevet lidt om, hvordan de to mærkninger skal forstås.

Mindst holdbar til fortæller os, at varen er bedst før den angivne dato, men sagtens kan spises eller drikkes efter denne dato uden at være sundhedsskadelig. Mærkningen fortæller derfor ikke, hvor længe varen er i orden og kan spises.

Man skal dog huske at skelne mellem, om det er et åbent eller uåbent produkt, der har overskredet mindst holdbar til datoen. Hvis produktet stadig er uåbnet, vil der meget sjældent være nogle sundhedsskadelige konsekvenser. I åben tilstand kan der opstå smagsforandringer og uønsket vækst af skimmelsvampe eller bakterier.

Lugt, smag og se på maden, før den kasseres. Det er som forbruger nødvendigt at stole på sin egen fornemmelse og bruge sin sunde fornuft.

Sidste anvendelsesdato betyder, at du ikke må spise fødevaren efter denne dato. Det kan være sundhedsskadeligt for dig, at spise fisk eller kød, der har overskredet sidste anvendelsesdato. Det skyldes en vækst af sygdomsfremkaldende bakterier.

Skrevet for Samvirke, se artiklen lige HER.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...