onsdag den 30. januar 2013

Østerssafari i vadehavet


image

I lørdags var jeg på østerssafari ved Vadehavet. Vi havde tilmeldt os en guidet tur gennem Vadehavscentret, der ligger i nærheden af Ribe. 
Turen varede fra kl. 7.30.-14.00. og startede med en kort introduktion til de danske stillehavsøsters samt praktisk information om dagens safari. 

De delikate Stillehavsøsters plukkes direkte fra bankerne i havet ud for Ribe, Rømø og Fanø. Delikatessen findes i massevis, og man må samle alle de østers, man har lyst til.

Fra Vadehavscenteret vandrede vi ud til de store østersbanker, hvor man næsten føler, at man er ved verdens ende. Naturen er enestående, og vi er ude, hvor tidevandet bestemmer. Fuglene, vinden, vandet og det enestående landskab skaber en fantastisk stemning. På bankerne kommer østersene til syne ved lavvande, hvor de kan håndplukkes direkte fra bankerne på havbunden.

Turen kræver en god fysik. Vi gik ca. 6 km på havbund og i vand, hvoraf cirka en kilometer foregik i vand der gik mig til livet.

Vi slæbte rigtig mange kilo østers med hjem og tilberedte om aftenen en lækker middag med både rå og gratinerede østers.

image

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...