onsdag den 30. januar 2013

Æbletærte med kanel

Mit køkkenbord bugner stadig med æbler og jeg har derfor bagt endnu en æbletærte. - Den smager skønt og så er den nem og hurtig at lave. 

Food & Culture har netop udgivet en artikel, der fokuserer på æblespild i de danske haver. I følge Landbrug og Fødevarer ligger der hvert år fem millioner kilo æbler og rådner op eller bliver spist af dyr i de private haver. Det sker, selv om de ligeså godt kunne indgå i madlavningen!

image

INGREDIENSER

Dej
150 g hvedemel
100 g smør
100 g sukker
2 spsk vaniljesukker

Æblefyld
4 æbler
50 g mandler
2 tsk kanel
1 spsk sukker

FREMGANGSMÅDE

Start med at skære æblerne i tern, og hæld dem i en smurt tærteform. Æblerne skal dække bunden.
Hak mandlerne og bland dem med æblestykkerne. Drys derefter kanel og lidt sukker over æblerne og rør rundt, så det bliver fordelt.

Bland alle ingredienserne til dejen sammen og ælt den fast med hænderne. Først kan det virke som om, at der mangler væske, men bare bliv ved med at ælte.

Når du har æltet dejen færdig, skal du smuldre dejen i små stykker og fordele den over æblerne. Sørg for, at dejen dækker æblerne nogenlunde.

Bag tærten i ovnen ved 180 grader i cirka 30-35 minutter.

Servér tærten lun el. kold med creme fraiche el. flødeskum.

/ Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...