fredag den 25. juli 2014

ØsterGro: urban farming på toppen af Østerbro


Et tag fyldt med grøntsager, blomster, bier, høns og en stærk fællesskabsfølelse samt workshops, middage og økologiske markeder. - Det er visionen bag bylandbruget ØsterGro, der ligger på taget af "Nellemann huset" i Æbeløgade 4 midt i Østerbros nye klimakvarter.

Taget er 600 kvadratmeter stort og lige nu bugner det med de lækreste og smukkeste sommergrøntsager. Min kæreste og jeg var forbi ØsterGro her til formiddag, da vi håber på, at kunne blive medlemmer næste sæson. Vi blev mødt med åbne arme af én af de tre initiativtagere bag projektet, Livia, der passioneret fortalte om projektets nylige opstart og deres fremtidige visioner.   

Et projekt som dette er i mine øjne helt fantastisk og en oplagt mulighed for at forene land og by. Især børn, der er vokset op i byen, har knapt så meget viden om, hvordan vi dyrker og producerer vores fødevarer. Kommunikationen foregår typisk mellem landbrug og supermarked og ikke mellem landmanden og forbrugeren. Dette problem kan initiativer som ØsterGro være med til at afhjælpe, ved at give både kvarterets store og små beboere mulighed for, at følge grøntsagernes vej fra jord til bord.Du kan læse mere om byhaven på ØsterGro's Facebook-side HER.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...