onsdag den 30. januar 2013

Den rynkede agurk og alle dens venner

Har dine fødevarer ændret udseende, kan det være en god huskeregel, at tilberede dem i stedet for at spise dem rå. På den måde kommer smagen i fokus i stedet for konsistensen. Eksempelvis har en rynket peberfrugt en mere koncentreret smag, og kan med fordel bruges i alle gryderetter.

Nedenfor finder du en række nemme tips til, hvordan du kan omdanne din knapt så friske frugt og grønt til livlige og lækre retter.

  • En overmoden tomat kan komme med i kødsovsen eller i suppen.
  • En blød rynket agurk kan rives, blandes med drænet græsk yoghurt og presset hvidløg og blive til en lækker tzatziki.
  • Et par bløde gulerødder kan snittes, hældes i kagedejen og blive til en lækker gulerodskage.
  • Et stødt æble kan komme en tur i saftpresseren sammen med lidt gulerødder, citronsaft og en rødbede eller bruges i din langtidshævede bolledej.
  • En slatten porre kan skæres i strimler og give lidt ekstra smag i den klassiske macaroni & cheese.
  • En meget moden banan kan moses og blive til lækre choko/banan-muffins eller ryge med i morgenens frugtsmoothie. Hvis du har mange, kan du skære dem i stykker og fryse dem ned. Så kan du tage et stykke ud, hver gang du skal lave en smoothie.
  • En rynket peberfrugt kan bages i ovnen med feta og krydderier eller skæres i strimler og blive til tærtefyld.
  • En slatten asparges kan snittes og blive til lækkert fyld i en svampe-risotto.

Skrevet for Samvirke 28 dec. 2011, se artiklen lige HER.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...