En stor del af mit køkkenbord er i disse dage stadig fyldt med lækre efterårsæbler fra mine forældres have. Jeg bagte derfor en æblekage med marzipan og mandler i går aftes og servede den med cremefraiche blandet med vaniljesukker.
I følge organisationen Landbrug & Fødevarer produceres der i omegnen af 10-15 millioner kilo pærer og æbler i danske private haver hvert år og kun halvdelen bliver spist af mennesker. - Derfor denne opfordring til at bruge løs af Jeres æbler!
INGREDIENSER
2 æg
600 g æbler
100 g rørsukker
100 g smør
100 g groftrevet marcipan
2 tsk. bagepulver
150 g mel
Saft og revet skal af 1 økologisk appelsin
Mandelflager
600 g æbler
100 g rørsukker
100 g smør
100 g groftrevet marcipan
2 tsk. bagepulver
150 g mel
Saft og revet skal af 1 økologisk appelsin
Mandelflager
TILBEREDNING
Skræl æblerne og skær dem i smalle både.
Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt marcipan og æg. Bland det godt og kom mel og bagepulver i dejen.
Vend æblestykkerne i dejen samt saft og skal fra appelsinen.
Kom det hele i et smurt ovnfast fad og drys med mandelflager. Bag kagen i 30-40 min. ved 175 grader på midterste ovnrille.
Kagen kan spises kold eller lun med f.eks. cremefraiche blandet med lidt vaniljesukker.
/ Velbekomme
/ Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar