Efterår er lig med gode saftige æbler i haven, som desværre alt for ofte ender med at blive til haveaffald, fordi vi ikke lige ved, hvad vi skal gøre med dem. Brug f.eks. dine lækre efterårsæbler i en chutney. - min mor har lavet denne dejlige æblechutney som du kan finde opskriften på lige her:
INGREDIENSER
2 dl eddike
1 kg syrlige nedfaldsæbler
1 stort løg
450 g sukker
3 dl rosiner
1 tsk salt
1 spsk karry
1 spsk sennep
2 tsk stødt ingefær
3 fed presset hvidløg
1 kg syrlige nedfaldsæbler
1 stort løg
450 g sukker
3 dl rosiner
1 tsk salt
1 spsk karry
1 spsk sennep
2 tsk stødt ingefær
3 fed presset hvidløg
FREMGANGSMÅDE
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i både. Pil derefter løget og hak det.
Bland alle ingredienser og lad det småkoge i en time. Rør i det hyppigt, så det ikke brænder på.
Skold et passende sylteglas med lidt Atamon, og kom chutneyen på glasset. Den har godt af at stå en uges tid, så smagen får lov til at udvikle sig.
/ Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar